Cikkek

Erika pitézője: Túrós epres álompite

Felhasználó értékelés

Egy véletlennek köszönhető az új pite a túrós epres álompite. Jó sütést kívánok.

Hozzávalók:

45dkg liszt, 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor, csipet só, 3 tojássárgája, 5 kanál tejföl, 1 citrom reszelt héja, és 1 cs. sütőpor.

A krémhez: 1 cs. túró, vaníliás cukor, porcukor, mazsola, eper ízű pudingpor, 1 cs. tejszínpor, gríz, tejföl, citromlé,3 tojásfehérje.

Elsőként a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal jó alaposan. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, csipet sót, a három tojássárgáját, és a citrom reszelt héját, majd a tejföllel összegyúrjuk. Szinte pillanatok alatt összeállítható, de mivel vajjal készült érdemes a hűtőbe tenni fél órára, mert így könnyebb vele dolgozni.

Addig a krémet összeállítjuk. Én eredetileg kétrétegű krémet szerettem volna egy réteg epres pudingréteget majd rá egy réteg túrós krémet, de mivel elfejtettem, hogy epres pudingport vettem beleöntöttem a túróba így lett rózsaszín epres túrókrém.

Tehát a túrót áttörtem hozzáadtam az epres pudingport, a tejszínport, a citrom kicsavart levét, grízt, vaníliás cukor ízlés szerint, porcukrot, mazsolát és a három megmaradt tojásfehérje felvert habját.

A tésztát kivesszük a hűtőből kettéosztjuk és kinyújtjuk. Ha volt elég ideje lehűlni szépen lehet majd nyújtani, ha nem a vajtól lágy lesz.

A tészta mennyiségén érdemes figyelembe venni, hogy miben is sütjük majd a pitét, mert én egy nagyobb kerek formájú pite sütőt vettem így épp hogy elég volt a tészta. De lehet sima lapos tepsiben is megsütni.


Kinyújtjuk, az egyik tésztát feltekerjük a sodrófára és óvatosan belefektetjük a pitesütő aljára, úgy hogy egy kevés széle is maradjon. Erre jöhet a túrós epres töltelék, majd a másik tésztát is kinyújtjuk, és vagy egyben, vagy csíkonként ráhelyezzük a tetejére. Ha egyben helyezzük, rá a tésztát a töltelékre villával szurkáljuk, meg hogy levegőzzön. A tészta széleit nyomkodjuk össze és egy villával szép mintát is adhatunk neki.

Ha valahol elszakad a tészta nincs gond meg a széléről levágott tésztával szó szerint befoltozhatjuk a hibákat. Ez házi pite nem szakácsversenyre készül. A végén megkenjük tojássárgájával, majd forró sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

Jó sütést kívánok.

Képeinkből

Please update your Flash Player to view content.

Nyerj

Nyerjen páros belépőjegyet a 2014.-es Hortus Hungaricus Kertészeti Kiállításra

Játsszon velünk, válaszoljon egy kérdésre helyesen, és nyerjen páros belépőjegyet a 2014.-es Hortus Hunaricus kertészeti kiállításra!

Bővebben...

Így tegyük még színesebbé kertünket ingyen! Vetőmag és növény csere!

Szeretnénk kertünket idén még szebbé színesebbé és változatosabbá tenni, de nincs rá pénzünk, hogy drága vetőmagokat vásároljunk? Akkor cseréljünk!  >>>>>>>>>

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!

Név:*
E-mail:*

Permetezés tavasszal bio permetlével!

Sokan gondolják úgy, hogy a biokertben nem szabad permetezni semmilyen módon pedig ez tévedés. Számtalan bio permetlevet készíthetünk mi magunk is! Bővebben...

Almaecet készítése házilag

Ha otthonunkban szeretnénk almaecet készíteni nem is kell hozzá túl sok kellék, és hamar be lehet tanulni a boszorkánykonyha rejtelmeibe.

Bővebben...

Mikor érdemes a gyepet trágyázni?

Ha szép pázsitot szeretnénk nyárra a tápanyagokat itt is érdemes pótolni, Ismerjük meg a gyep trágyázás menetét és pontos idejét. Bővebben...

Hagymás lasagne recept

Hozzávalók: 8 fej vöröshagyma, 70 g vaj, 3 evőkanál liszt, 0,5 l tej, 1 l zöldségalaplé, só, frissen őrölt bors,  kevés szerecsendió "virág" (maglepel),

Bővebben...