Cikkek

Erika pitézője: Túrós epres álompite

Felhasználó értékelés

Egy véletlennek köszönhető az új pite a túrós epres álompite. Jó sütést kívánok.

Hozzávalók:

45dkg liszt, 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor, csipet só, 3 tojássárgája, 5 kanál tejföl, 1 citrom reszelt héja, és 1 cs. sütőpor.

A krémhez: 1 cs. túró, vaníliás cukor, porcukor, mazsola, eper ízű pudingpor, 1 cs. tejszínpor, gríz, tejföl, citromlé,3 tojásfehérje.

Elsőként a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal jó alaposan. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, csipet sót, a három tojássárgáját, és a citrom reszelt héját, majd a tejföllel összegyúrjuk. Szinte pillanatok alatt összeállítható, de mivel vajjal készült érdemes a hűtőbe tenni fél órára, mert így könnyebb vele dolgozni.

Addig a krémet összeállítjuk. Én eredetileg kétrétegű krémet szerettem volna egy réteg epres pudingréteget majd rá egy réteg túrós krémet, de mivel elfejtettem, hogy epres pudingport vettem beleöntöttem a túróba így lett rózsaszín epres túrókrém.

Tehát a túrót áttörtem hozzáadtam az epres pudingport, a tejszínport, a citrom kicsavart levét, grízt, vaníliás cukor ízlés szerint, porcukrot, mazsolát és a három megmaradt tojásfehérje felvert habját.

A tésztát kivesszük a hűtőből kettéosztjuk és kinyújtjuk. Ha volt elég ideje lehűlni szépen lehet majd nyújtani, ha nem a vajtól lágy lesz.

A tészta mennyiségén érdemes figyelembe venni, hogy miben is sütjük majd a pitét, mert én egy nagyobb kerek formájú pite sütőt vettem így épp hogy elég volt a tészta. De lehet sima lapos tepsiben is megsütni.


Kinyújtjuk, az egyik tésztát feltekerjük a sodrófára és óvatosan belefektetjük a pitesütő aljára, úgy hogy egy kevés széle is maradjon. Erre jöhet a túrós epres töltelék, majd a másik tésztát is kinyújtjuk, és vagy egyben, vagy csíkonként ráhelyezzük a tetejére. Ha egyben helyezzük, rá a tésztát a töltelékre villával szurkáljuk, meg hogy levegőzzön. A tészta széleit nyomkodjuk össze és egy villával szép mintát is adhatunk neki.

Ha valahol elszakad a tészta nincs gond meg a széléről levágott tésztával szó szerint befoltozhatjuk a hibákat. Ez házi pite nem szakácsversenyre készül. A végén megkenjük tojássárgájával, majd forró sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

Jó sütést kívánok.

Képeinkből

Please update your Flash Player to view content.

Nyerj

Szeretné tudni hogy melyik hónapban milyen kerti munkát érdemes elvégezni? Mi megmutatjuk!

Szeretné pontosan tudni melyik hónapban milyen kerti munka vár önre? Akkor kérje ingyenes éves online kerti naptárunkat!

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!

Név:*
E-mail:*

Almaecet készítése házilag

Ha otthonunkban szeretnénk almaecet készíteni nem is kell hozzá túl sok kellék, és hamar be lehet tanulni a boszorkánykonyha rejtelmeibe.

Bővebben...

Biokert hasznos lakója a süni

Ha szeretnénk vegyszerek nélkül kertészkedni, jó, ha odaédesgetjük a süniket kertünkben és gondoskodunk róla, hogy nagyon jól érezzék magukat nálunk.

Bővebben...

Smaragdzöld gyep titka!

Szeretne ön is gyönyörű élénk smaragdzöld gyepet kertjébe? Íme, néhány tipp és ötlet a megvalósításhoz!

Bővebben...

Banános –ananászos muffin

Hozzávalók: 45 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 3 dkg aprított pisztácia, 1 csipet szerecsendió, 1 csipet gyömbér, 3 tojás, 20 dkg ananász, 1 dl rum, 2 banán, 1 citrom, 15 dkg margarin, 10 dkg méz.

Bővebben...